Åkeren oldefar ryddet
I 1971 ble det eksperimentert med riktig gamle problemstillinger fra den tid filmen kom til verden.

Plutselig ligger Stortinget i enden av åkeren!
1972


Terje Kristiansen, kinosjef i ÅS ble gift med Vibeke Løkkeberg som var filmstjerne på denne tid. Conturfilm med Øyvind Vennrød. En aktiv produsent og også formann i produsentforeningen.


Norsk film AS hadde atelier på Jar, her var Erik Borge direktør. Anja Breien var en av de unge, her med fotografen Halvor Næss. Bildet er tatt i et skogholt ved siden av kantina på Jar, brukt som skogbakgrunn i mange norske filmer.


Oddvar Bull Tuhus klipte en film. Kalle Quigstad, den uunnværlige kameraassistenten på Jar. Arnljot Berg på en annen kant. Han var den mest aktive regissør fram til sin siste film i 1974. Nerveproblemer plaget ham etter hvert til han ble funnet død ved Tryvannstårnet i 1983.


Regjeringshuset den gang. Alv Heltne styrte filmnorge for departementet og staten. Gunnar Svendsrud var lydmann på denne tid og den unge Jan Toreg var filmassistent i 1972.

En videreføring av kortfilmen Åkeren oldefar ryddet bragte regional film på banen. I januar 1973. ble "Hele folkets film" vist i et ungdoms program i NRK. Svært mange av de som var aktive med film i 1972 - var med. Denne filmen ble initiert av elinor film som bragte med materiale til NRK, bl.a. Åkeren oldefar ryddet.

Foto ved Svein Krøvel, Janos og oe som også hadde opplegg og regi. Flimra, NRK gikk inn i produksjonen høsten 1972.