Nye planer VEIEN

Det ligger humor, små historier, drama og spenning - langs veien fra 1966 til 2016, og videre derfra. En mangslungen karriere sammen med reisen fra den analoge - til den digitale verden.

I løpet av 2016 vil vi lufte noen søknader om støtte til et slikt filmprosjekt. Her har vi ikke minst mye filmisk materiale å vise til. Tydelige eksperimenter, lekne elementer og underfundige koblinger.

Selv om vi nå, klok av skade - har annonsert slutten på søknader, for et mer rolig liv med fotografier og en fjern fotoutstilling - betyr ikke det at vi ikke kan gjøre unntak for spesielle prosjekt.

Drømmen om å produsere film igjen er høyst levende. Vi har gode minner fra produksjoner i gamle dager! En trykk koker! Med dyktige medarbeidere på alle felt. Det kan vi i alle fall fortelle om!

Christiania Film Co er fortsatt i live som et godkjent filmselskap. Vi styrkes gjerne med produsentkompetanse, åpne for coproduksjoner!

Bildet Norsk Filminsitutts jubileumsbok "100 portretter fra slutten av de første 100 år".
Foto Morten Krogvold.Kunstprosjektet var nok av det mer umulige slaget. Filmene skulle bryte barrierer, utfordre grensene og bevege seg helt på kanten.

"Odysse 68" Cinemascope klippet som ingen hadde sett før.

"Kampen om Mardøla" som brukte røffhetens estetikk.

"Familiebildet" og "Trafikkbildet" med sin forenklede tydelighet.

Spillefilmen "X" med sin ultimate cinematografiske form, om umulig kjærlighet mellom et barn og en fotograf. Bildet til venstre er derfra. Foto: Leif Gabrielsen.

"Havet stiger" Cinematografi med kullbuelamper, om hvordan gud altfor lett blir en inspirator til folkemord.

Mer om disse filmene under fanene spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm, i elinors museum fra fordums tid.