Tre bilder for barn

Tre filmer for barn ble laget klart og enkelt. Den første het Familiebildet. En enkel kortfilm som ble innspilt inn på tre og en halv time, men med godt manus og gode forberedelser er det mulig å spille inn en dramatisk kortfilm på en halv dag.

Filmen vant kortfilmprisen i 1983, sammen med Trafikkbildet - som også ble nevnt av den internasjonale juryen den gang. Begge filmene ble berømmet for sin forbilledlige enkelhet og viljen til å bruke filmspråket uten unødvendige elementer.

Den tredje filmen i serien var Filmbildet, alle under vignetten "Barnas filmøye."

FAMILIEBILDET - en gutt vil ikke bli med på et bilde, han gjemmer seg, fanges inn og tvinges på plass.TRAFIKKBILDE - en liten jente liker ikke å gå alene til skolen.Barnas filmøye med tre bilder for barn ble produsert av elinor film. Manus og regi ved oddvar e, som også fotograferte Familiebildet og Filmbildet. Svein Krøvel fotograferte Trafikkbildet. Sturla Einarson på lyd. Geir Bhøren og Bent Åserud fikk oppgaven: Spill "Lisa gikk til skolen slik som Jimi Hendriks spile Star spragled banner under Wodstoockfestivalen i 1968!" Den avslutter trafikkbildet. Filmene fikk kortfilmstøtte fra Statens Filmsentral.