Kilroy
Med et gammelt 35 mm kamera og kassert, svart hvitt/film fra Norsk Film AS, (Råfilm var ferskvare, og denne hadde gått ut over sin "best før dato"), og med Sverre Horge, en scenearbeider fra Det Norske Teater, som var som skapt for en tøff filmrolle, var vi i gang.

Et lite, ungdommelig og entusiastisk team reiste til Kragerø i 1971. Her dro vi i gang et drama om en gærning som lever i fantasien at hele verden er ute etter ham, mens det er han selv som er den store faren for alle. Etter at han han har forlatt sin kone som ligger skutt og død tilbake i leiligheten, legger han i vei ut i verden for å befri henne... Disse opptakene fikk etter hvert 30 000 kroner fra Norsk Kulturråd, det var i 1974, som gjorde at filmen endelig kunne ferdigstilles.

Kilroy er digitalisert fra en sliten og kassert 16mm kopi vi fant på loftet, en kopi som ikke var innlevert til NB! Filmen ble opprinnelig laget for å leke litt med et annet format: En cowboyfilm fra vår egen tid. Den ble spilt inn uten penger, basert på begeistring og god hjelp og med fri tilgang på de viktigste rekvisitter.

Oddvar Einarson bak kamera i 1969. Foto Sverre Horge.

oe1971